033-2110442
skip to Main Content

Voegrenovatie

De voeg soort en kleur is alles bepalend voor de uitstaling van uw vastgoed. Een nette voeg maakt uw gevel af, dat wilt u toch ook. Voegen bieden bescherming aan de opbouw van uw gevel door elasticiteit. Het sluit de gevel af voor invloeden van buitenaf. Door de optimale situatie te creëren, hierbij gedacht aan de voorbereiding, vocht gehalte in de steen, samenstelling van de specie, het verdichten van de voeg en conserveren van de voeg, krijgt u een kwaliteitsvoeg die jaren mee gaat. Zoet Services adviseert u bij de keuze van uw voeg. Hieronder een overzicht waar wij voegen verwerken en overzicht lijst welke voegen gekozen kunnen worden en een projecten overzichtlijst.

Nieuwbouw

De voeg in uw gevel is bepalende voor uw aanzicht van uw gevel. Zoet Services levert een kwaliteitsvoeg waar u nog jaren plezier van heeft. Er zijn vele soorten voegen mogelijk. Hierbij kunt u denken aan de afwerking van de voeg, het materiaal wat in de voeg wordt verwerkt maar ook de kleur van de voeg kunt u bepalen. Wat veelal wordt vergeten in de nieuwbouw is het conserveren van de gevel, je ziet het niet direct maar levert in de toekomst wel op.

Bestaande bouw

Wij leveren een kwaliteitsvoeg naar uw smaak. Een kwaliteit cementvoeg gaat ongeveer 30 tot 50 jaar mee. Een kalkvoeg gaat ongeveer 70 jaar mee. Weet u al wat voor soort voeg u in uw gevel wilt? Een volle borstelvoeg, terug liggende voeg, schaduwvoeg. Of wilt u voor een kalkvoeg gaan, daggevoeg, knipvoeg en snijvoeg. Ook in kleuren zijn er mogelijkheden. Wit, lichtgrijs, grijs, antraciet of speciaal op kleur besteld. Wij kunnen u hier ook in adviseren en mee denken.

De westzijde ook wel de regenzijde heeft vaak het meeste te voorduren, hier brokkelt eerst plaatselijk de voegmortel weg tussen de stenen. Wij zien ook wel dat deze al eerder dan 30 jaar aan de beurt is voor het vernieuwen van voegen. Om nieuwe voegen aan te brengen zal eerst het oude voegwerk verwijderd moeten worden. Hierbij word gelet om de bestaande stenen zo min mogelijk te beschadigen, echter kan vorstschade eerder nog niet zichtbaar door het uithalen van voegen wel naar boven komen. Voegen worden of uitgehakt of uitgeslepen door ons. Uitslijpen doen wij alleen wanneer uithakken bijna niet lukt of wanneer de stenen zo dicht op elkaar zitten dat de hakhamer er niet tussen past. Wanneer alle voegen uitgehaald zijn word de gevel helemaal na gespoeld en ontdaan van stof. Combineer het renoveren van uw voegen met het hogedrukreinigen van uw gevel. Dit zet de puntjes op de i. Wilt u nog een stapje verder gaan en esthetisch de gevel als nieuw krijgen, dan adviseren wij Torbostralen. Na het reinigen is het in de meeste gevallen te adviseren om de gevel de conserveren met bijvoorbeeld een impregneer midden/ hydrofobeer middel.

Civiele kunstwerken

Kadewanden, stenen bruggen, stenen afscheidingen en dergelijke dienen onderhouden te worden. Dit metselwerk heeft vaak veel te voorduren van wind, regen en dergelijke. Zoet Services kan u hierbij prima in voorzien. Samen in combinatie met het hogedrukreinigen of Torbostralen en conserveren kan uw civiele kunstwerk er weer jaren tegenaan. Mooi aangebracht voegwerk valt op. Wilt u dit ook? Vraag nu uw offerte aan, zodat Zoet Services direct een afspraak met u gaat inplannen om uw wensen te bespreken.

voegrenovatie

Voegsoorten waar Zoet Services in voorziet:

  • Plat vol geborstelde voeg, meest gekozen cementvoeg
  • Doorgestreken voeg, voor een glade uitstralen van de voeg, cementvoeg
  • Terug liggende voeg, verdiept aangebracht en doorgestreken, cementvoeg
  • Knip- en snijvoeg, ambachtelijk bewerkte voeg, kalkvoeg
  • Daggevoeg, ambachtelijk bewerkte voeg, kalkvoeg
Back To Top