033-2110442
skip to Main Content

De gevels weer stralend schoon

Gevels zijn er in verschillende soorten en maten. Bij het ontwerp wordt er gekozen naar wat men mooi en functioneel vindt en wat economisch haalbaar is. Na het plaatsen van een woning of gebouw ziet alles er spik en span uiten wordt er vaak nog niet gerealiseerd dat onderhoud direct een rol gaat spelen. Zoet Services kan op vele manieren u hierin adviseren en voorzien.

Diverse behandelingen

De meest bekende vorm van gevelonderhoud is glasbewassing. Zoet Services verzorgt glasbewassing op twee manieren: traditioneel glasbewassing en glasbewassing met een telescoopsteel (ook wel het Tuckerpole systeem genoemd). In combinatie met de glasbewassing verzorgen wij ook Anti Spin behandelingen.

Voorbeelden van onze projecten

Stenen gevels

Bij stenen en gestucte gevels passen wij een Hogedruk gevelreiniging of Lagedruk-gevelreiniging toe. Hierin kunnen wij de druk reguleren en het water eventueel verwarmen zodat vuil eerder los komt. Beide passen wij toe met een Hogedruk-unit.

Bij ernstige vervuiling kan het zijn dat reinigen met water niet leidt tot het gewenste resultaat. In sommige gevallen maken wij gebruik van chemie. Dit benoemen wij ook wel als een Chemische gevelreiniging.

Wanneer gevelonderhoud jaren achter elkaar is nagelaten, kan het zijn dat geen van bovengenoemde toepassingen zorgt voor een mooi resultaat. Het vuil zit dan zo vastgehecht aan de gevel dat het alleen nog veilig te verwijderen is doormiddel van Soft stralen.

Gevel bescherming

Na het reinigen of soft stralen van een gevel is het advies om de gevel te voorzien van een protectie door hem te impregneren of hydrofoberen. De gevel wordt hierbij voorzien van een film laag welke zorgt voor een vuilafstotende werking en waterdoorslag tegengaat voor 5 jaar.

Heeft u last van vernieling van u gevel door een Graffiti’s typex of verf. Ook hierin kunnen wij u voorzien van een passende offerte. Eventueel kunnen wij de gevel daarna ook voorzien van een anti graffiticoating. Een anti graffiticoating zorgt er voor dat de graffiti niet mooi aanhecht op de gevel en deze gemakkelijker te verwijderen is dan zonder coating.

Een gevelreiniging is natuurlijk ook prima te combineren met een reiniging van de bestrating of het terras.

Reinigingsbedrijf Zoet Services

Gevelonderhoud

Bestrating reinigen

Back To Top