033-2110442
skip to Main Content

Gevelreiniging

Hogedrukreiniging en lagedrukreiniging

Na een aantal jaar vertoont de gevel zijn sporen van vervuiling. Door tijdig onderhoud te plegen kun je de gevel bijna als nieuw krijgen. Een gevelreiniging kunnen we bij verschillende ondergronden toepassen.

Een van de meest voorkomende manier om de gevel te reinigen is middels een hogedruk reiniger. Hierbij wordt gebruik gemaakt van water dat met hogedruk tegen de muur wordt gespoten. Voor het beste resultaat spuiten wij altijd met gepaste druk, variabel tussen de 50-350 bar, om schade aan de gevel te voorkomen.  Te veel geweld, door te hoge druk, kan namelijk de voegen en de stenen beschadigen. Afhankelijk van de ondergrond, kan het voldoende zijn om de oppervlakkige vervuiling met alleen (heet) water af te spoelen.

 

Zandstralen / softstralen

Bij zwaardere vervuiling, denk hierbij aan witte uitbloei of roetaanslag, kan het noodzakelijk zijn om uw gevel te zandstralen / softstralen. Dit is specialistisch werk en dit doen wij met behulp van een compressor, perslucht, water en gritkorrels. Het is één van de meest effectieve vormen van gevelreiniging.

Bij uitstek geschikt voor het:

 • schoonmaken van ernstig verontreinigde gevels met diep ingedrongen vuil, zoals onder andere graffiti
 • verwijderen van oude pleister lagen
 • verwijderen zwarte aanslag

Na het reinigen is de gevel weer als nieuw en wordt alles weer netjes opgeruimd.

  Neem contact met ons op
  Betreft:
  Heeft u foto's die u mee wilt sturen? Stuur ze dan via wetransfer.com naar info@zoetservices.nl

  Gevel hydrofoberen/impregneren

  Nadat de gevel is gereinigd is het mogelijk te hydrofoberen of impregneren. Het hydrofoberen/impregneren van uw stenen of betonnen gevel is zeker aan te raden, zowel bij nieuwbouw als bestaande bouw. Als u iets nieuws koopt, wilt u het nieuw houden, daarom is het verstandig te hydrofoberen/impregneren. Bij het reinigen spuit er altijd iets van de ondergrond open. Dit kan in de toekomst zorgen dat nieuwe vuilaanhechting kans krijgt om te ontstaan. Door te hydrofoberen/impregneren wordt er een dun doorzichtig laagje aangebracht wat ervoor zorgt dat het water direct langs de gevel naar beneden loopt. Stenen en voegen zijn te vergelijken met een spons en zuigen makkelijk water op wanneer ze niet zijn behandeld. Wij geven garantie op het hydrofoberen/impregneren, zowel vanuit de fabriek als op het aanbrengen. Het verschil in hydrofoberen en impregneren zit hem in dat hydrofobeer ademend en impregneer afsluitend is. Uit ervaring raden wij eigenlijk altijd een hydrofobeermiddel aan. Mocht er toch nog vocht in de gevel zitten, zal dit naar buiten slaan en niet in de steen blijven. Ook kiezen wij in bijna alle gevallen voor een hydrofobeermiddel dat gebaseerd is op water tegenover een middel op oliebasis. Dit is veiliger aan te brengen en is minder belastend voor het milieu.

  Bekijk onze andere diensten: voegen uithakken en aanbrengenimpregnerenchemisch reinigen

  Back To Top