033-2110442
skip to Main Content

Verf verwijderen

Steeds meer woningen zijn behandeld met verf of een coating. Om dit te verwijderen van de gevel is het gebruik van de juiste materialen en producten van essentieel belang. Een geverfde gevel terugbrengen naar de originele staat is specialistisch werk waar wij u graag mee helpen. Afhankelijk van de verf- of coatingsoort bekijken wij welk product nodig is om het beste resultaat te kunnen behalen.

Behandelwijze:

Heet Water En Hoge Druk
Heet water en hoge druk

Het kan zijn dat de verf niet goed hecht aan de steen. Op dat moment is het mogelijk de verf te verwijderen met heet water en hoge druk. Echter zal er wel van te voren worden gekeken wat de staat is van de gevel. Door de hoge druk kan het zijn dat de voegen, welke in een slechte staat zijn, verder beschadigen en zullen wij adviseren de voegen te vervangen. Dit doen wij altijd in overleg, zodat u niet voor  onverwachte kosten post komt te staan.

Chemie En Hoge Druk
Chemie en hoge druk

Met chemie is er een hoop te bewerkstelligen en dit wordt dan vaak toegepast in combinatie met een lage- of een hogedrukreiniging. Gebruik van chemie kan een oplossing zijn bij verschillende soorten vervuiling. Witte uitbloei van zouten uit de stenen gevel zijn, wanneer ze nog kort aanwezig zijn, goed te verwijderen met chemie. Daarnaast is roest ook goed te verwijderen met chemie. Vaak is alleen het roest verwijderen niet genoeg en zal ook de oorzaak aangepakt moeten worden. Is organische vervuiling echt in uw gevel gaan zitten, dan kan chemie soms helpen om ze te doden in de ingetrokken geveldelen. Chemie kan helaas niet altijd ingezet worden. Wij denken graag met u mee en zorgen voor een aanpak op maat.

Softstralen/ Zandstralen
Softstralen/ zandstralen

Het kan zijn dat er meerdere lagen verf op de gevel zit en dat deze erg goed hecht aan de steen. Dan kunnen wij ervoor kiezen om gebruik te maken van de torbo reiniger en zullen wij de gevel softstralen/ zandstralen. Ook als bijvoorbeeld witte uitbloei langer aanwezig is, maken wij hier vaak gebruik van om de vervuiling volledig te verwijderen. Na het stralen van de gevel, is het de vraag in welke staat de gevel zich bevindt en kan het net zoals bovenstaande behandelwijze nodig zijn om de voegen te herstellen en tot slot te impregneren/hydrofoboberen.

Afwerkingen:

Terugbrengen In De Oude Staat
Terugbrengen in de oude staat

Het is mogelijk de gevel weer terug te brengen in de oude staat. Wel is het de vraag in welke staat de gevel zich bevindt onder de verflaag. In de meeste gevallen komen de volgende handelingen aan te pas: het uithakken van de voegen, het stralen van de gevel, het aanbrengen van voegwerk en tot slot het impregneren van de gevel.

Stucwerk Opnieuw Afsmeren
Stucwerk opnieuw afsmeren

De gevels stucen kan een ideale oplossing zijn voor een mooie en strakke uitstraling van de woning. Hierbij is de kleur naar keuze. Het stucen is het herstellen of vernieuwen van uw oude of gemetselde muren die uit verschillende steensoorten kunnen bestaan. Om een mooie strak geheel te creëren worden er verschillende lagen aangebracht. Heeft uw pand verschillende steensoorten? Dan is voor ons geen probleem!

Graffiti ‘s

Graffiti ’s kunnen heel mooi zijn als ze gewenst zijn en op een plek worden aangebracht waarvan de eigenaar wil dat ze daar gezet worden. Helaas is er een grote hoeveelheid aan wild plaatsing van graffiti ‘s. Wij kunnen u helpen bij het verwijderen van deze graffiti ’s. Dit doen wij of door chemie aan te brengen en dan af te spoelen. Na het verwijderen van de graffiti kan het aan te bevelen zijn om een graffiticoating aan te brengen.

Nog veel meer toepassingen

Natuurlijk zijn er nog tal van mogelijkheden wat wij chemisch kunnen reinigen. Neem contact op voor specifieke vragen en wij denken met u mee.

Vervuiling soorten waarbij chemische reiniging ingezet wordt

 • Organische vervuiling (levend materiaal)
  • Mossen
  • Algen
  • Schimmels
 • Anorganische vervuiling (niet levend materiaal)
  • Metalen
  • Roetdeeltjes
  • Zouten, uitbloei, wanneer langdurig op de gevel zit Torbostralen
  • Graffiti, kan ook gedaan worden met Torbostralen
  • Verf, kan ook gedaan worden met Torbostralen

Productinformatie

 • Productensoorten die Zoet Services inzetten om tot een schoon resultaat te komen zijn:
 • Anti alg middel
 • Zuur t.b.v. verwijderen uitbloei en cement resten
 • Verf oplosmiddelen t.b.v. verwijderen verf of graffiti ’s
 • Vet oplossende middelen

Projecten

 • Alg behandeling Noorderplassen Almere
 • Alg behandeling afrastering parkeerdek Makro Delft
 • Cement resten verwijderen nieuwbouw

  Informatie aanvragen


  Heeft u foto's die u mee wilt sturen? Stuur ze dan via wetransfer.com naar info@zoetservices.nl

  Back To Top